Feel like a pro, become a pro

Continental Classics Tour

Onze fantastische reeks van alle klassieke toertochten is weer helemaal terug! De Etixx Classics Tour wordt vanaf 2022 de Continental Classics Tour waarbij we Continental verwelkomen als Title partner van een serie van 8 fantastische voorjaarsklassiekers. Daarnaast blijft Etixx onze trouwe sportvoedingspartner en zullen zij onze bevoorradingen blijven voorzien van kwaliteitsvolle sportvoeding. Rij en ervaar zelf op het parcours van de profs de mooiste wegen van de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en tal van andere klassiekers.

Dokkeren over de kasseien van de Paddestraat tijdens We Ride Flanders , stoempen op de pedalen tijdens de beklimming van de Moskesstraat op het parcours van de Brabantse Pijl en het zegegebaar maken op de Vanackerestraat in Wevelgem, we maken het allemaal mogelijk voor jou!

Eraan beginnen doen we eind februari met de Omloop Het Nieuwsblad, de opener van het wielerseizoen!

De Continental Classics Tour staat garant voor topbeleving op en naast de fiets. Treed in het spoor van je grootste wielerhelden. Steek je passie dus niet weg en blokkeer snel je favoriete tocht in je agenda! Houd onze kanalen in de gaten om er als eerste bij te zijn wanneer de inschrijvingen openen.

Kalender

Datum Naam Plaats Inschrijven Website
zondag 27.02 Omloop Het Nieuwsblad Cyclo Gent – Ninove See you next year
zondag 13.03 Danilith Nokere Koerse Cyclo Nokere See you next year
zaterdag 19.03 Dwars door Vlaanderen Cyclo Waregem See you next year
zaterdag 26.03 Gent – Wevelgem Cyclo Wevelgem See you next year
zondag 27.03 E3 Cyclo Harelbeke See you next year
zaterdag 02.04 We Ride Flanders - RVV Cyclo Oudenaarde See you next year
zaterdag 09.04 Scheldeprijs Cyclo Schoten See you next year
zaterdag 16.04 Brabantse Pijl Cyclo Leuven See you next year

Voorbereiding

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Wanneer je je ziek of niet goed voelt is het steeds aangeraden om thuis te blijven om zo de gezondheid van jezelf en van je mede-fietsliefhebbers niet in gevaar te brengen. Denk aan je medemens is daar de boodschap.

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken. Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkelt met specifiek advies voor wielrenners.

FAQ

Het gebeurt soms dat onze mails terecht komen in de spam folder, check die dus zeker ook eens om te zorgen dat je je favoriete tocht niet mist! Toch nog een probleem? Contacteer ons dan via info@peloton.be, we helpen je graag op weg.

Ja deze zullen steeds per afstand uitgepijld zijn. Daarnaast zal je ook telkens beroep kunnen doen op de GPX file. Deze wordt je via mail toegestuurd enkele dagen voor het event en/of op de websitepagina geplaatst enkele dagen voor het evenement.

Als organisator volgen we de situatie natuurlijk op de voet, onze fysieke events konden niet plaatsvinden, gelukkig mogen we wel nog individueel of in kleine groep gaan fietsen, dus werkten we dit coronaveilig alternatief uit.

We willen onze deelnemers met aandrang vragen om de corona regels op de voet te volgen!

Ja, dat kan aan de hand van de bepijlingen. Ook via de Route You app kan je op je smart phone ook de route downloaden en volgen. Zorg dan wel zeker voor een stevige houder op je fiets!

Op de parcourspagina vind je de aanduiding van de parkings, dicht bij de start. Ook in je bevestigingsmail na je bestelling vind je info over waar te parkeren.
Je kan ons altijd contacteren via info@peloton.be, we proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen!

Cycling Vlaanderen

Zonder zorgen op pad met een volledige sportverzekering en pechbijstand? Kortingen op toertochten, wedstrijden en bij merken als Canyon, BORN Superior Sportscare en Vermarc Sport? Word vandaag nog lid van Cycling Vlaanderen, de enige officieel erkende en gesubsidieerde wielerfederatie van Vlaanderen! Vanaf 28 euro per jaar geniet je van al deze voordelen!

Wil je op hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.