Feel like a pro, become a pro

Continental Classics Tour

Met de Continental Classics Tour rij en ervaar je zelf het parcours van de profs op de mooiste wegen van de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en tal van andere klassiekers.

Dokkeren over de kasseien van de Paddestraat tijdens We Ride Flanders, stoempen op de pedalen tijdens de beklimming van de Moskesstraat op het parcours van de Brabantse Pijl en het zegegebaar maken op de Vanackerestraat in Wevelgem, we maken het allemaal mogelijk voor jou!

Eraan beginnen doen we eind februari uiteraard met de Omloop het Nieuwsblad, de opener van het wielerseizoen. Nadien volgen nog 7 andere prachtige klassiekers die een topbeleving geven op en naast de fiets.

Treed in het spoor van je grootste wielerheld(inn)en en geniet van de prachtige Vlaamse wegen, kasseien en hellingen die deze klassiekers zo eigen maken. Steek je passie dus niet weg en blokkeer snel je favoriete tocht in je agenda! Houd onze kanalen in de gaten om er als eerste bij te zijn wanneer de inschrijvingen openen.

Next up!

16 SEPTEMBER

Super 8 Cyclo

Met de SUPER 8 Cyclo sluiten we het seizoen van de Continental Classics Tour af. Vanop het domein van Brouwerij Haacht vertrek je op zaterdag 16 september voor jouw verkenning van de SUPER 8 Classic. Je geniet van de groene Vlaamse Rand en trekt dwars door de Druivenstreek, waar bekende kuitenbijters als de Smeysberg of Moskesstraat jouw pad kruisen. Finishen doe je onder de aankomstboog van de profwedstrijd: Feel Like A Pro!

Start: Haacht
Afstand:70 – 100 – 125

Kalender

Datum Naam Plaats Inschrijven Website
zondag 26.02 Omloop het Nieuwsblad Cyclo Gent See you next year
zaterdag 18.03 Dwars door Vlaanderen Cyclo Waregem See you next year
zaterdag 25.03 Gent – Wevelgem Cyclo Wevelgem See you next year
zaterdag 01.04 We Ride Flanders - RVV Cyclo Oudenaarde See you next year
zaterdag 08.04 Scheldeprijs Cyclo Schoten See you next year
zaterdag 15.04 Brabantse Pijl Cyclo Leuven See you next year
dinsdag 15.08 Ride Leuven Leuven See you next year
zaterdag 16.09 Super 8 Cyclo Haacht See you next year

Neem deel en steun Younited Cycling

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers zijn experten in het dagelijkse overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15€ te doneren voor Younited Cycling.

Voorbereiding

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Wanneer je je ziek of niet goed voelt is het steeds aangeraden om thuis te blijven om zo de gezondheid van jezelf en van je mede-fietsliefhebbers niet in gevaar te brengen. Denk aan je medemens is daar de boodschap.

The essential Guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende hellingen en kasseien.

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!

Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken.

Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkeld met specifiek advies voor wielrenners.

Wat is het Continental Cycling Team?

Ook dit jaar krijgen een aantal duo’s de kans om lid te worden van de Continental Cycling Teams.

De cycling teams worden begeleid onder onze ervaren teammanager Bert De Backer.

FAQ

Het gebeurt soms dat onze mails terecht komen in de spam folder, check die dus zeker ook eens om te zorgen dat je je favoriete tocht niet mist! Toch nog een probleem? Contacteer ons dan via info@peloton.be, we helpen je graag op weg.

Ja deze zullen steeds per afstand uitgepijld zijn. Daarnaast zal je ook telkens beroep kunnen doen op de GPX file. Deze wordt je via mail toegestuurd enkele dagen voor het event en/of op de websitepagina geplaatst enkele dagen voor het evenement.

Ja, dat kan aan de hand van de bepijlingen. Ook via de Route You app kan je op je smart phone ook de route downloaden en volgen. Zorg dan wel zeker voor een stevige houder op je fiets!

Op de parcourspagina vind je de aanduiding van de parkings, dicht bij de start. Ook in je bevestigingsmail na je bestelling vind je info over waar te parkeren.

Je kan ons altijd contacteren via info@peloton.be, we proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen!

Cycling Vlaanderen

Zonder zorgen op pad met een volledige sportverzekering en pechbijstand? Kortingen op toertochten, wedstrijden en bij merken als Canyon, BORN Superior Sportscare en Vermarc Sport? Word vandaag nog lid van Cycling Vlaanderen, de enige officieel erkende en gesubsidieerde wielerfederatie van Vlaanderen! Vanaf 30 euro per jaar geniet je van al deze voordelen!

Wil je op de hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.