De 8 Klassiekers

27 februari

Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

Deze prachtige opener van het nieuwe seizoen kan niet ontbreken om het jaar 2022 goed in te zetten. Een test voor de benen, een test voor je conditie en een test voor jezelf, dat is de Omloop het Nieuwsblad ieder jaar. Wanneer wielergoden op Vlaamse hellingen en schots en scheve kasseien om de overwinning strijden, blinken de ogen van de wielerfan en tintelen de benen van de fietsfanaat. Het is de eerste uitdaging voor Flandriens, die niemand wil missen. Van kasseien tot Vlaamse hellingen, Omloop Het Nieuwsblad Cyclo heeft het allemaal.

Start: Gent – Ninove
Afstand: 75 – 110 – 155

13 maart

Danilith Nokere Koerse Cyclo

Nokere Koerse is een Belgische semi-klassieker mét wielergeschiedenis, maar liefst 75 keer werd deze wielerwedstrijd al gereden bij de profs. Op de erelijst pronken enkele klinkende namen die allen een stevige eindjump in de benen hadden. De afgelopen jaren stonden o.a. Gert Steegmans, Kenny Dehaes, Jens Keukeleire, Nacer Bouhanni en Fabio Jakobsen op het hoogste schavotje. In 2019 maakte Remco Evenepoel er zijn debuut bij de profs op Belgische bodem en in 2021 kon Ludovic Robeet de wedstrijd naar zich toetrekken.

Draaien en keren door het Vlaamse land en de pittoreske Zwalmstreek om bij het laatste eindschot te triomferen boven op Nokereberg, dat zijn de ingrediënten van deze sfeervolle toertocht!

Start: Nokere
Afstand: 70 – 110 – 150

19 maart

Dwars door Vlaanderen Cyclo

Woensdag voor de Ronde van Vlaanderen wacht de renners een ultieme test in Dwars door Vlaanderen. In 2019 maakte het voorjaarspeloton kennis met supertalent Mathieu van der Poel en in 2021 soleerde Dylan Van Baarle meesterlijk naar de overwinning. Benieuwd of ook jij deze voorjaarsklassieker kan bedwingen! Hou het tempo erin op de kasseien van de Varent en zet de sprint in de slotkilometer naar je hand! Feel Like A Pro, Ride Like A Pro!

Start: Waregem
Afstand: 77 – 120 -158

26 maart

Gent – Wevelgem Cyclo

Gent-Wevelgem Cyclo is een begrip bij wielertoeristen uit binnen- en buitenland. Deze WorldTour-klassieker ‘in Flanders Fields’ is een absolute must-do voor de echte wielerfanaat. Bereid je voor om op 26 maart af te zien op de befaamde Kemmelberg, om te vechten tegen de genadeloze wind in De Moeren en om je een weg te banen langs de half verharde ‘Plugstreets’. Als kers op de taart mag jij de handen in de lucht steken op de Vanackerestraat in Wevelgem, net als Wout van Aert en Marianne Vos dat deden dit voorjaar.

Start: Wevelgem
Afstanden: 68 – 98 – 143 – 189

27 maart

E3 Cyclo

Zet je schrap voor deze klassieker voorafgaand aan de Ronde Van Vlaanderen op zondag 27 maart! Rijd net zoals de profs deze koers om de benen volledig klaar te stomen voor moeders mooiste. Dat mag natuurlijk niet de enigste reden zijn want de Omloop kent een prachig parcours. Natuurlijk ontbreken de Oude Kwaremont en de Paterberg niet maar het mooiste stuk houden we voor het laatste! Net zoals vorig jaar gaat de route over de befaamde E3-helling, beter bekend als de Karnemelkbeekstraat, die de laatste jaren telkens een beslissende rol speelde bij de profs.

Start: Harelbeke
Afstand: 78 – 121 – 157

2 april

We Ride Flanders - RVV Cyclo

Vlaanderens Mooiste, De Hoogmis, Moeders Mooiste,… Zaterdag 2 april wordt opnieuw een wielerfeest om naar uit te kijken! Dan kan jij één dag voor de profs jouw Ronde rijden met dezelfde iconische hellingen en dezelfde legendarische kasseistroken. Afzien op de nijdige hellingen en kasseistroken, genieten van de pittoreske, kronkelende wegen door het Vlaamse land en meegedreven worden door de niet te evenaren ambiance tijdens “We Ride Flanders”.

Start: Oudenaarde – Antwerpen (langste afstand)
Afstand: 72 – 136 – 177 – 217

9 april

Scheldeprijs Cyclo

Scheldeprijs Cyclo belooft op zaterdag 9 april een heuse waaieretappe te worden. Tijdens de zevende en voorlaatste rit van de Continental Classics Tour fiets je door de prachtige Kalmthoutse Heide en voor het eerst ook door Zeeland. De regio is gekend om haar rustige, fietsvriendelijke wegen en vooral ook de winderige weersomstandigheden. Zet net als meesterknecht Tim Declercq je medegezellen uit de wind of treed in de voetsporen van Fabio Jakobsen en spaar je krachten voor de massasprint in Schoten. Feel like a pro, become a pro, welke rol je ook verkiest tijdens Scheldeprijs Cyclo!

Start: Schoten
Afstand: 78 – 121 – 151

16 april

Brabantse Pijl Cyclo

Op zaterdag 16 april trekken we naar de Druivenstreek en Zennevallei voor de allerlaatste tocht van de Continental Classics Tour. Feel like a pro, become a pro en maak net als de profs de overgang van de kasseiklassiekers naar het langere klimwerk voor punchers. Er staat je tijdens Brabantse Pijl Cyclo dan ook een stevige dosis kuitenbijters te wachten! Waan je Mathieu van der Poel of Marianne Vos en test enkele dagen na de profs jouw klimmersbenen op de Smeysberg, Bruine Put of ’t Schavei. Ga jij de uitdaging aan? Afspraak op 16 april in Heverlee!

Start: Leuven
Afstand: 75 – 115 – 152