De 8 Klassiekers

26 februari

Omloop het Nieuwsblad Cyclo

Sta je te popelen om de pittige hellingen en nijdige kasseistroken in de Vlaamse Ardennen opnieuw te bedwingen? Een dag na de profs kan je zelf het nieuwe Belgische wielerseizoen op gang trappen. Vanuit het Gentse Kuipke trek je richting het duo Leberg – Haaghoek. Onderweg kruisen meerdere kuitenbijters en kasseistroken jouw pad met als absolute hoogtepunt de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg. Zet de eerste Pelotonafspraak zeker in je agenda!

Start: Gent
Afstand: 75 – 110 – 145

18 maart

Dwars door Vlaanderen Cyclo

Woensdag voor de Ronde van Vlaanderen wacht de renners een generale repetitie in Dwars door Vlaanderen. In 2021 begon Dylan Van Baarle op Berg Ten Houte aan een succesvolle solo, terwijl Mathieu van der Poel vorig jaar Tiesj Benoot vloerde in een sprint met twee. Benieuwd of ook jij deze voorjaarsklassieker kan bedwingen? Hou het tempo erin op de kasseien van de Herlegemstraat en zet net als Chiara Consonni de sprint naar je hand in de slotkilometer. Feel Like A Pro, Ride Like A Pro!

Start: Waregem
Afstand: 80 – 120 – 153

25 maart

Gent-Wevelgem Cyclo

Een dag voor de profs kan je ten strijde trekken in Flanders Fields en het parcours van Gent-Wevelgem zelf ontdekken? Onderweg vecht je tegen de wind in de Moeren, bedwing je de steile kasseien van de Kemmelberg en vlieg je over het stof van de Plugstreets. Maak je op voor een rit vol geschiedenis in een prachtig landschap. Zo’n klassieker vol geschiedenis wil je toch niet missen?

Start: Wevelgem
Afstanden: 70 – 100 – 120 – 140 – 220 

1 april

We Ride Flanders - RVV Cyclo

Vlaanderens Mooiste, De Hoogmis, Moeders Mooiste,… Zaterdag 1 april wordt opnieuw een wielerfeest om naar uit te kijken! Dan kan jij één dag voor de profs jouw Ronde van Vlaanderen rijden met dezelfde iconische hellingen en legendarische kasseistroken. Afzien op de nijdige klimmetjes en kasseien, genieten van de pittoreske, kronkelende wegen door het Vlaamse land en meegedreven worden door de niet te evenaren ambiance tijdens “We Ride Flanders”. Volg jij Lotte Kopecky of Mathieu van der Poel op?

Start: Oudenaarde of Brugge (235 km)
Afstanden: 75 – 144 – 179 – 235

8 april

Scheldeprijs Cyclo

Trotseer de wind en haal je sprintersbenen uit de kast! Vanuit Schoten vertrek je voor een tocht van 78, 122 of 152 kilometer. Ontdek de prachtige wegen bij onze Noorderburen langs de Ooster- en Westerschelde en sluit na een passage door Grenspark Kalmthoutse Heide af met de klassieke finale van de profwedstrijd.

Start: Schoten
Afstanden: 80 – 122 – 152

15 april

Brabantse Pijl Cyclo

De Brabantse Pijl Cyclo presented by Deloitte zorgt traditioneel voor de overgang van de Vlaamse kasseien naar de hellingen van de Ardennen. Maak je op voor een tocht met the best of both worlds: de perfecte mix aan kuitenbijters én kasseien. Fiets 74, 110 of 150 heerlijke kilometers door de Druivenstreek en de Zennevallei. #FeelLikeAPro op dezelfde wegen waarop de profs jaarlijks de Brabantse Pijl betwisten, en waarop Julian Alaphilippe in 2021 naar de wereldtitel snelde.Start: Leuven (Heverlee)

Start: Leuven (Heverlee)
Afstanden: 74 – 110 – 150

15 augustus

Ride Leuven​

Denk jij ook met fijne herinneringen terug aan het WK wielrennen 2021 in Vlaanderen? Wil je die ongelofelijke sfeer opnieuw beleven? Dat kan! Op dinsdag 15 augustus staat de “Ride Leuven” op het programma, een heerlijke fietshappening in en rond Leuven waarbij we jong & oud uitnodigen om mee te komen fietsen en supporteren in een zomerse setting.

Start: Heverlee
Afstanden: 15 – 70 – 110

16 september

Super 8 Cyclo

Met de SUPER 8 Cyclo sluiten we het seizoen van de Continental Classics Tour af. Vanop het domein van Brouwerij Haacht vertrek je op zaterdag 16 september voor jouw verkenning van de SUPER 8 Classic. Je geniet van de groene Vlaamse Rand en trekt dwars door de Druivenstreek, waar bekende kuitenbijters als de Smeysberg of Moskesstraat jouw pad kruisen. Finishen doe je onder de aankomstboog van de profwedstrijd: Feel Like A Pro!

Start: Haacht
Afstand: 70 – 100 – 125